Založ si blog

Dezinformačný Denník N a lož ako pracovný nástroj jeho redaktorov


Asi každému médiu sa stalo a stáva, že zavesia na svoj portál článok, ktorý je o pár dní evidentnou dezinformáciou. Máloktoré médium si však dovolí niečo také ako predviedol v týchto dňoch Denník N. V hornej časti obrazovky sa pri návšteve ich webu zobrazuje hláška v znení „Predplatné Denníka N Vás ochráni pred dezinformáciami“. Toto konštatovanie je nielen veľká absurdnosť. Je to najmä obrovské nechutné klamstvo. Dezinformácie totiž prinášajú na pravidelnej báze.

 

Stačí pár minút hľadania a dokážete na konšpiračnom portáli Denníka N nájsť niekoľko lživých informácií. Prvú, ktorú možno nájsť, je dezinformácia z nedávnej doby o incidente na Haďom ostrove. Okrem citovania Zelenského uvádza Denník N titulok „Na ukrajinskom Haďom ostrove v Čiernom mori zomreli pri útoku ruskej armády všetci pohraničníci“. Táto prebratá ukrajinská propaganda sa ukázala za krátky čas ako úplný hoax.

Z posledného obdobia pobavili redaktori Denníka N aj dávaním priestoru tvrdeniam o tom, že existencia biolaboratórií na Ukrajine s tvorbou patogénov využiteľných ako biologické zbrane je jasný podvrh. Po pár dňoch už neplatí, že je to také jasné. Evidentne je to práve naopak. Svedčia o tom napríklad vyjadrenia vysoko postavených amerických političiek.

Tulsi Gabbard, kongresmanka za Bidenovu Demokratickú stranu, v jednom svojom nedávnom videu hovorí o biolaboratóriách prítomných vo svete a na Ukrajine, kde je zo strany USA financovaný podobný výskum biologických zbraní ako vo Wuhane. Covid je totiž biologická zbraň, ktorá dokázala zničiť svetovú ekonomiku, tak ako dlho nič predtým.
Victoria Nuland dala zaujímavú odpoveď na otázku ohľadom biolaboratórií. V podstate skonštatovala, že sa nesmú dostať do rúk Ruska. Ak by tam boli štandardné patogény, ktoré majú zrejme aj Rusi, nemali by byť prehnané obavy. Alebo je predsalen vážny dôvod na znepokojenie?

 

Dezinformáciami na Denníku N sa zaoberali už i Dáta bez pátosu. Analytici z tejto agentúry pri incidente týkajúcom sa nárastu počtu infikovaných v Rimavskej Sobote po proteste strany Smer-SD, skonštatovali že takéto skreslené informovanie verejnosti je jasným príkladom ako sa žurnalistika nemá robiť.

Ďalšia dezinformácia Denníka N, na ukážku, je ich falošné konštatovanie z minulosti o dome Mariána Kotlebu. V tomto prípade sa museli aj ospravedlniť.
Stalo sa teda, že keď boli vyvíjané určité tlaky, Denník N sa ospravedlnil za svoje klamstvo. V prípade väčšiny dezinformácií nečakajte od tejto liberálnej stoky ospravedlnenie, pokiaľ si ho nevynútite. Keď sa spravidla objaví určitá opravná informácia, nedostane podobný priestor ako predošlá dezinformácia. Býva to odbité dvomi vetami niekde na okraji.

Problémom nie je primárne názorový nesúhlas s týmto dezinfowebom. Problém siaha oveľa viac do hĺbky. Dá sa dohľadať ako napríklad v Denníku N zhadzovali českú molekulárnu genetičku Soňu Pekovú za tvrdenia, ktoré sa neskôr ukázali ako relevantné. Alebo ako sa napriklad Jakub Goda snažil znemožniť konkurenčné médium. Vôbec tu nebolo vidieť snahu informovat čo najsprávnejšie alebo čo najobjektívnejšie, čo by rozumný človek od mienkotvorného média čakal. Nebolo to o tom, že by sa im len tak nevinne pritrafila nejaká dezinformácia. Išlo tu o zadupanie do zeme za odlišný názor, ktorý nevyhovoval agende hlavného prúdu.

 

Samostatnou kategóriou sú v Denníku N pravidelné podpásové útoky voči kresťanom, ktoré majú na míle ďaleko od profesionálnej žurnalistiky. Jedná sa len o tupé šírenie nenávisti. Nenávisť šírenú v Denníku N voči prejavom patriotizmu tu radšej ani nejdem rozoberať, bolo by to nadlho. Denník N je jednoducho povedané dezinformačná stoka liberálnych extrémistov, najviac pripomínajúca komunistické Rudé právo a Pravdu. Kto ich podporuje a zvyšuje im pravidelne čítanosť je obyčajný kolaborant s tými, ktorí nám tu dnes kreujú návrat tvrdej totality poznačenej ideologickými mediálnymi nezmyslami a nenávistným štvaním voči novým triednym nepriateľom.

 

Keď Vás najbližšie budú obhajcovia Denníka N obťažovať táraním o prokremeľskej hybridnej vojne, opýtajte sa ich, prečo prehliadajú alebo dokonca tlieskajú najviditeľnejšej hybridnej vojne, ktorú vedú tí, na ktorých strane je aj dezinfoweb Denník N.

 

PS: Keď som na nezhodu hlášky o ochrane pred dezinformáciami a realitou upozornil na facebookovom profile Denníka N, za nejaký čas boli moje komentáre zmazané a bol som zablokovaný. Liberálna totalita v praxi. Ich neoboľševícke praktiky gradujú stále viac.

Zoznam káuz, zlyhaní a úchylných túžob Hegero-Matovičovej hrôzovlády

15.07.2023

Pred vyše tromi rokmi bol dôvod na zverejnenie desiatok až stoviek káuz Smeru a ich komplicov. Dnes je čas povenovať sa vláde Igora Matoviča a Eduarda Hegera, do ktorej mnohí vkladali nádeje ako do alternatívy, ktorá mala pomôcť Slovensku vyslobodiť sa zo stagnácie a neustálych káuz, ktoré pripravovali občanov Slovenska o milióny eur zo štátneho rozpočtu. Stal sa však [...]

Geograficky blízke krajiny a ako šokujúco sa vyvíja úmrtnosť podľa preočkovanosti

25.03.2022

Do nákupu očkovacích látok išli milióny eur. Vrátane peňazí slovenských daňových poplatníkov. Jeden z najlepších prístupov pre posúdenie či covid vakcíny fungujú podľa očakávaní je porovnanie geograficky blízkych krajín podľa miery ich zaočkovanosti. Očakávalo by sa, že v prípade geograficky blízkych krajín bude efekt taký, že preočkovanejšie krajiny [...]

Róbert Fico, jeho tajomník Határ, Smer a čo sa o nich dá dozvedieť zo spisu Gorila

11.09.2021

Súčasná doba priniesla pretriasanie osoby špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ktorý napriek rôznym skutočnostiam, ktoré ho diskvalifikovali na súčasnú funkciu, bol na túto významnú pozíciu dosadený. Diskurz okolo osoby D. Lipšica, ktorý mimo iné zastupoval spoločnosť Mecom Group, s.r.o., ktorá je jednou z dôležitých spoločností Penty, opäť priniesol spomienky [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 69511x
Priemerná čítanosť článkov: 4344x

Autor blogu

Kategórie