Založ si blog

Róbert Fico, jeho tajomník Határ, Smer a čo sa o nich dá dozvedieť zo spisu Gorila

Súčasná doba priniesla pretriasanie osoby špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ktorý napriek rôznym skutočnostiam, ktoré ho diskvalifikovali na súčasnú funkciu, bol na túto významnú pozíciu dosadený. Diskurz okolo osoby D. Lipšica, ktorý mimo iné zastupoval spoločnosť Mecom Group, s.r.o., ktorá je jednou z dôležitých spoločností Penty, opäť priniesol spomienky na spis Gorila a ľudí z tejto finančnej skupiny.

Jednoduchý plebs opäť dokazuje akú má krátku pamäť a aké strohé informácie má ohľadom kauzy Gorila a prepojenosti tejto kauzy s politickou stranou Smer-SD. Ľudia sú z pochopiteľných dôvodov rozčarovaní zo súčasnej vlády a tak rýchlo zabudli na množstvo káuz Smeru, ktoré sa valili ako na bežiacom páse, a ktoré nás obrali o milióny eur z našich daní. Spojitosť Fica a spisu Gorila sa spravidla redukuje na matné útržky o pití Coly Fica s Haščákom. Masy ľudí tak opäť naivne vzťahujú ruky k pseudo-spasiteľom zo Smeru a Hlasu, ktorých so značnou dávkou hlúposti vnímajú ako alternatívu momentálneho marazmu.

Stranu Smer je potrebné primárne vnímať ako významnú súčasť mafiánskeho pozadia tohto štátu. Smer a Hlas sú veľmi falošným obrazom slušnej alternatívy k Hegero-Matovičovej vláde. Tým nechcem povedať, že táto súčasná žumpa alternatívu nepotrebuje.

Pripomeňme si teda o akých biznis-praktikách typických pre stranu Smer-SD a King-konga medzi gorilami menom Róbert Fico, nám spis Gorila hovorí:

King-kong medzi gorilami Robert Fico

Haščák hovorí, že o SMERe má určite lepšiu predstavu ako vedenie SDKÚ. Haščák sa stretáva s Flašíkom, s Poórom, Glváčom a aj s Ficom a vie ako rozmýšľajú.

Haščák hovorí, že ho cez BNO tajomníka kontaktoval predseda SMERu Róbert Fico s prosbou, aby Haščák cez Malchárka presadil pre Stopku zákazky v energetike, pretože Stopka sponzoruje politickú stranu SMER.

Bohumil Hanzel (SMER) – je problematický. Malchárek mu sľúbil, že mu predá veľké pozemky SPP v Trenčíne za 40 Sk/m2. Malchárek tvrdí, že len keď to hneď predá, tak zarobí 100 mil. Sk. Hanzel chce okrem toho subdodávky na ASSET pre SAP v SE v hodnote 50% zákazky v hodnote 390 mil. Sk o čom sa už údajne bavil aj s Haščákom. Haščák hovorí, že to nie je pravda, že sa síce s Hanzelom stretol, ale bavili sa o subdodávkach pre ILS čo je BN systém v zdravotníctve

Malchárek sa pýta Haščáka, či je v súvislosti s mediálnymi atakmi voči privatizácii letiska Bratislava predseda SMERu Róbert Fico financovaný konkurenciou alebo sa zošalel. Haščák odpovedá, že sa zošalel. Haščák dáva Ficove vyjadrenia o zrušení privatizácie letiska do súvislosti s odmietnutím zákaziek v energetike pre Miloša Stopku – Euro-building (viď stretnutie Malchárek, Haščák medzi 23.12.2005 a 26.12.2005). Haščák to chápe ako otvorený útok Fica proti Penta Group. Haščák už nad Ficom zlomil palicu. Haščák sa s Ficom stretol v súvislosti s odstúpením Maroša Kondróta (SMER) z privatizačnej komisie na letisko. Fico mu sľúbil, že Pentu nebude napádať a že bude len proti privatizácii letiska všeobecne, čo vzápätí nedodržal.

Haščák odbočí a hovorí o jeho nápade rozšíriť informáciu, že Haščák je s Ficom v konflikte len naoko a po voľbách chcú spolu robiť. Prihlásením sa Haščáka k Ficovi by mu Haščák mohol najlepšie škodiť. Prispievajú k tomu aj faktory ako všeobecne známa skutočnosť, že Penta dala v minulosti SMERu nejaké peniaze (oficiálne 1 mil. Sk).

Haščák spomína príklad, ako Fico a Flašík požadovali od Haščáka za zrušenie tlačovej konferencie o privatizácii Paroplynového cyklu províziu. Haščák vymenúva 5 akcionárov SMERu: Juraj Široký, Vladimír Poór, Martin Glváč (Fedor Flašík), Jozef Brhel a Ivan Kiňo. Okrem Glváča a Brhela (Haščák ho ako jediného osobne nepozná) sú to všetko neschopní ľudia.

Haščák sa pýta Fica, či sa môže stretnúť s Paškom. Fico súhlasí. Haščák vysvetľuje koncepciu PENTY, že zdravotníctvo bude fungovať len ak sa podmienky nastavia na maržu 7 -10% a čistú efektívnosť. K zdravotníctvu sa vyjadruje SF, Paška, Urbáni, Soboňa. Urbáni sa teší len na provízie z „ILS“ (projekt elektronizácie zdravotníctva) za 10 mld. Sk. Haščák vníma ako odborníkov len Pašku a Soboňu Pre PENTU je zdravotníctvo kľúčová vec a chce v ňom podnikať s primeranou maržou. Hovorí, že v energetike je marža 20%. Podľa Haščáka sa tretina Nemocníc musí zavrieť. PENTA ide investovať 3 mld. Sk do nových polikliník. Do konca rozprávajú ešte o Pavlovi Paškovi. Fico hovorí, že Haščák môže s Paškom dlhodobo počítať. Z krátkodobého hľadiska ale Paška neurobí nič, čo by mu zväzovalo ruky.
Haščák bol raz s Paškom pred 5 rokmi (stretnutie cez Flašíka). Haščák ide budúci týždeň do Londýna na 2 dni. Fico mu dohodne stretnutie s Paškom.

Fico Határovi povedal, že berie na vedomie pozíciu PENTY v zdravotníctve ale pred voľbami im nemôže nič sľúbiť – bol by to hazard, pretože ešte nevedia s kým pôjdu do vlády a ako dopadne rozdelenie rezortov.

Határ hovorí, že s Ficom komunikoval ohľadne kandidáta PENTY na ministra zdravotníctva, ktorého má SMER podporiť (Haščák ho na minulom stretnutí napísal Határovi na papier). Fico voči uvedenému menu nemal námietky.

Hovorí(Határ) o osobe Dušan Muňko (poslanec NR SR za SMER, tieňový podpredseda vlády), ktorý má zaťa v J&T a otvorene túto skupinu v SMERe presadzuje. Muňko je starý eštebák (pôsobil v Sature) a má okolo seba bývalých eštebákov, ktorý mu donášajú. Muňko chce stále organizovať stretnutie Fica s Patrikom Tkáčom z J&T. Határ Fica od tohto stretnutia odhovára – zatiaľ sa neuskutočnilo. Határ zatiaľ nezaznamenal v SMERe aktivity zo strany Slávia Capital. Haščák nevníma Sláviu Capital ako konkurenciu. Ako konkurenciu vníma len J&T, aj to len v niektorých oblastiach. Határ hovorí, že navrhoval Ficovi stretnutie s Haščákom. Fico povedal, že nie je proti, ale teraz je pod drobnohľadom a má na takéto stretnutia do volieb zákaz od volebného štábu SMERu. Ak bude ale Haščák moc chcieť, môžu sa ešte do volieb stretnúť.

Haščák hovorí, že chce dať Smeru nejaké peniaze. Pýta sa Határa či majú na to nejakú firmu v zahraničí a ako vôbec v Smere riešia financie. Határ hovorí, že zatiaľ nemajú firmu v zahraničí, že zatiaľ to riešia sponzorskými darmi. Najväčším sponzorom SMERU v súčasnosti je Ján Ďurian (Špedtrans – železničná doprava, Govnet, KIS). Haščák hovorí, že do budúcna sa to nedá robiť cez sponzorské dary. Határ hovorí, že si normálne zobrali úver. Haščák sa pýta od koho. Határ nevie, ale ak Haščák chce, tak mu to zistí. Haščák hovorí, že to nepotrebuje vedieť.

Haščák hovorí, nech sa Határ spýta Fica na plánovaný systém financovania. Hovorí, že Smer by mal mať na to jednu osobu, ktorá sa im o to bude starať, musí to robiť citlivo, diskrétne, bude sa o to starať vonku a ktorá bude absolútne dôveryhodná a loajálna. Haščák hovorí Határovi: „Musíte mať svojho Palacku, keď to takto poviem“.

Határ sa pýta ako chcel Haščák pomôcť Smeru. Haščák hovorí, že tak aby to malo význam. Hovorí, že by im dal dajme tomu 5 mil. Sk. Határ hovorí, že im Haščák pomohol aj v minulosti. Határ hovorí, že by privítali pomoc pre zamestnancov Smeru (17 zamestnancov) a pre ľudí, ktorí im pomáhajú v kampani. Ide o čierne peniaze navyše oproti oficiálnemu príjmu. Haščák hovorí, že na budúci týždeň by vedel dať dokopy aj hotovosť, ktorú by mohol Határovi odovzdať.

Po tomto Határ súkromne požiadal Haščáka, či by mu neposkytol 1 mil. Skk na súkromné účely, s čím Slávo súhlasil a nechcel to ani papierovo potvrdiť a zazmluvniť, nakoľko si dôverujú. Stačí, keď mu to do 1 -2 rokov vráti. V rámci tohoto mu Slávo poradil, aby nešiel do DR, kde sú zahraniční investori, ako príklad uviedol SPP, kde síce každý v DR dostane v rámci tantiemov 1 – 2 mil. Skk, ale nech si vyberie napr. SEPS, GOVCO, Nár. diaľničnú spoločnosť a pod. Všetko bude záležať od toho, kto bude ministrom hospodárstva a dopravy. Taktiež mu odporučil miesto v prezídiu FNM, ktorý bude ešte aspoň tri roky fungovať a kde bude dostávať okolo 50 – 80 tis. mesačne, v rámci toho môže ísť do DR podnikov s účasťou štátu a keď podnik dosiahne zisk, tak môže navyše dostať navyše 1-2 mil. ako odmenu a zarobí si aj na domček.

Haščák sa mal stretnúť s Ficom tento weekend, ale to nevyšlo. Majú sa stretnúť v utorok alebo stredu. Haščák si chce s Ficom prejsť 10 vecí. Podľa Ficových reakcií a pocitov z tohto stretnutia uvidia. Haščák sa medzitým stretol s inými ľuďmi z HZDS a SMERu. HZDS je proti tomu, aby sa na bývalú vládu robili akékoľvek naháňačky.
Jedinú výnimku tvorí Daniel Lipšic. Práve kvôli Lipšicovi bol do funkcie ministra spravodlivosti dosadený Harabín, ktorý má za úlohu nájsť na Lipšica nejaké veci a útočiť na neho. HZDS po oficiálnych i neoficiálnych líniách nahovára SMER aby sa vykašlali na naháňanie Dzurindu.

Zoznam káuz, zlyhaní a úchylných túžob Hegero-Matovičovej hrôzovlády

15.07.2023

Pred vyše tromi rokmi bol dôvod na zverejnenie desiatok až stoviek káuz Smeru a ich komplicov. Dnes je čas povenovať sa vláde Igora Matoviča a Eduarda Hegera, do ktorej mnohí vkladali nádeje ako do alternatívy, ktorá mala pomôcť Slovensku vyslobodiť sa zo stagnácie a neustálych káuz, ktoré pripravovali občanov Slovenska o milióny eur zo štátneho rozpočtu. Stal sa však [...]

Geograficky blízke krajiny a ako šokujúco sa vyvíja úmrtnosť podľa preočkovanosti

25.03.2022

Do nákupu očkovacích látok išli milióny eur. Vrátane peňazí slovenských daňových poplatníkov. Jeden z najlepších prístupov pre posúdenie či covid vakcíny fungujú podľa očakávaní je porovnanie geograficky blízkych krajín podľa miery ich zaočkovanosti. Očakávalo by sa, že v prípade geograficky blízkych krajín bude efekt taký, že preočkovanejšie krajiny [...]

Dezinformačný Denník N a lož ako pracovný nástroj jeho redaktorov

17.03.2022

Asi každému médiu sa stalo a stáva, že zavesia na svoj portál článok, ktorý je o pár dní evidentnou dezinformáciou. Máloktoré médium si však dovolí niečo také ako predviedol v týchto dňoch Denník N. V hornej časti obrazovky sa pri návšteve ich webu zobrazuje hláška v znení „Predplatné Denníka N Vás ochráni pred dezinformáciami“. Toto konštatovanie je [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 70448x
Priemerná čítanosť článkov: 4403x

Autor blogu

Kategórie